Zoetzure varkensspiesjes met ananas
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

Zoetzure saus

  • 100 ml ananassap
  • 50 ml rijstazijn
  • 2 el ketchup
  • 1 tl sriracha
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 el suiker
  • 2 tl maizena

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 81 KCAL (344 KJ). VET: 0 G (WAARVAN 0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 0,7 G. KOOLHYDRATEN: 19 G.

Spiesjes:

  • 500 g varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 1 ananas, in blokjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 6 serehstengels (als spiesjes)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de zoetzure saus door in een pan het ananassap te mengen met de rijstazijn, ketchup, sriracha, sojasaus en de knoflook. Breng het mengsel aan de kook.
  2. Klop in een kleine kom suiker met maizena door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de zoetzure saus en roer het goed door elkaar. Laat het geheel sudderen tot de saus dikker wordt (duurt 3 tot 4 minuten) en zet deze vervolgens opzij.
  3. Maak spiesjes door de blokjes varkensvlees en de ananas afwisselend op de serehstengels te rijgen.
  4. Bestrijk de spiesjes aan beide kanten met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Gril de spiesjes op de barbecue 4 tot 5 minuten aan elke kant.
  5. Bestrijk de spiesjes, terwijl ze nog heet zijn, royaal met de zoetzure saus en garneer ze met de lente-uitjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 362 KCAL (1523 KJ). VET: 14 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). EIWIT: 30 G. KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!