Zomerfruit, Griekse yoghurt en hazelnoten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Nagerecht
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g (verschillende soorten) zomerfruit
1 vanillestokje
100 g rietsuiker
4 eetlepels honing
100 g havermout
100 g hazelnoten, gehakt
500 ml Griekse yoghurt

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2.
Was het zomerfruit en doe het in een ovenschaal. Snijd het vanillestokje doormidden en doe de merg bij de rietsuiker. Meng dit door het fruit. Zet het fruit 10 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.

Stap 3.
Smelt ondertussen de honing in een pan. Voeg de havermout en hazelnoten toe en verwarm het mengsel tot het een gouden kleur krijgt. Laat dit afkoelen.

Stap 4.
Klop de yoghurt goed op. Vul een glas tot halverwege met het zomerfruit. Voeg daarna de yoghurt toe en maak het af met het havermoutmengsel.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!