
Ingrediënten
1 kleine halve rookworst, in plakjes gesneden
1 gerookte forelfilet van 100 g in stukjes van 3 cm
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 klontje roomboter
200 g (diepvries)erwten, ontdooid
500 ml kippenbouillon
0,5 eetlepel suiker
blaadjes van een half bosje munt, fijngehakt
50 ml slagroom
Bereidingswijze
Gril de plakjes rookworst krokant in een grilpan.
Fruit de sjalotjes met de knoflook glazig en smoor de erwtjes even mee.
Doe er de bouillon bij met de suiker en fijngehakte munt.
Laat op laag vuur twintig minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg eventueel de slagroom toe en warm goed door.
Serveer de soep in een diep bord met aan één kant de stukjes forelfilet en aan de andere kant de plakjes gegrilde worst. Strooi er wat grof gemalen zwarte peper over.