Zomers gehaktbrood
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands
Zomer
Ingrediënten
- 20 dunne plakjes ontbijtspek
- 500 g kipgehakt
- 300 g varkensgehakt
- 100 g rode geroosterde paprika, zonder schil
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl geraspte verse gember
- 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 1 takje verse tijm
- 1 ei, licht geklopt
- 5 hardgekookte eieren, gepeld
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de binnenkant van een terrinevorm (of een cakeblik) van 1,5 liter licht in met olijfolie en bedek de bodem en de zijkanten met de plakjes ontbijtspek. Laat de plakjes elkaar iets overlappen.
- Leg daar de geroosterde paprika op en bewaar enkele stukjes paprika om deze op de bovenkant van de vorm te leggen.
- Meng in een grote kom het varkensgehakt, kipgehakt, de knoflook, gember, pistachenoten, tijmblaadjes, peper, zout en het losgeklopte ei.
- Doe de helft van het mengsel in de terrinevorm. Leg de gekookte eieren in het midden en snijd de uiteinden plat zodat de eieren mooi tegen elkaar aan liggen. Leg het resterende mengsel er bovenop en de overgebleven paprika daar overheen. Vouw als laatste de overtollige reepjes ontbijtspek eroverheen en druk deze voorzichtig naar beneden.
- Bedek de terrinevorm met aluminiumfolie en plaats deze in een ovenschaal. Voeg daarna heet water toe tot halverwege de vorm. Bak in 1 uur gaar of tot de kerntemperatuur 70 graden is.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het afkoelen. Snijd om te serveren mooie plakken.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 700 KCAL (2940 KJ). EIWIT: 63 G. VET: 48 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!