Zomerse chili con carne
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Mexicaans

Ingrediënten

  • 200 g Gandaham
  • 800 g cannellinibonen, uitgelekt
  • 400 g limabonen, uitgelekt
  • 150 g kerstomaatjes
  • 75 g half gedroogde tomaatjes
  • Olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 groene peper, in kleine ringen
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm wat olijfolie in een grote koeken of braadpan en fruit de ui met de knoflook, groene peper en de paprika. Bestrooi het geheel met de komijn, het paprikapoeder, korianderzaad en chilipoeder en bak dit even mee.
  2. Halveer de kerstomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes en Gandaham in reepjes. Voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
  3. Doe tot slot de bonen erbij en schep het geheel opnieuw goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 365 KCAL (1.534 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 14 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 40 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!