Ingrediënten
400 g runderriblap, in blokjes
400 g procureur, in blokjes
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels olie
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
250 ml witte wijn
500 g haricots verts
400 g kikkererwten
400 g voorgekookte krieltjes
Sap van een halve citroen
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak het vlees (eventueel in delen) rondom bruin in de olijfolie. Voeg als laatste de ui en knoflook toe en bak dit nog even mee.
Stap 2.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree doorheen. Laat dit even meebakken en blus het vervolgens af met de witte wijn en met 150 ml water. Laat de pan afgedekt anderhalf uur sudderen op laag vuur.
Stap 3.
Kook de haricots verts in 6 minuten beetgaar en spoel de kikkererwten af. Voeg de krieltjes toe aan het vlees en kook ze 10 minuten mee. Voeg als laatste de haricots verts en kikkererwten toe en verwarm het geheel. Breng de goulash op smaak met zout, peper, paprikapoeder en het citroensap.