Zomerse stamppot
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Nederlands

Ingrediënten

  • 1,5 kg zoete oranje aardappels
  • 400 g chorizoworst
  • 2 rode paprika's in kleine blokjes
  • 100 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • 75 g rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 10-15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de helft van de chorizoworst in stukjes. Voeg dit samen met de rucola en paprika toe aan de aardappels. Houd een paar blaadjes rucola apart.
  3. Snijd de andere helft van de chorizoworst in wat grotere blokken en verwarm deze ongeveer 3 minuten in een platte pan op laag vuur.
  4. Schep de stamppot op borden en leg hierop de chorizoblokken en een paar blaadjes rucola. Druppel er tot slot wat olijfolie overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 789 KCAL (3.306 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 35 G (WAARVAN
7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 83 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!