Zuurkool met sinaasappel
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 1 pak zuurkool naturel (500 g)
– 1 liter sinaasappelsap
– 6 uien, in halve ringen gesneden
– 300 g rozijnen
– 300 g spekblokjes
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels karwijzaad
– Roomboter
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat de zuurkool uitlekken.
  2. Bak de spekjes krokant, fruit de uien in een braadpan in 50 gram boter.
  3. Voeg de zuurkool, sinaasappelsap, rozijnen, suiker en karwijzaad toe en laat het 1 uur op zacht vuur sudderen. Breng dit op smaak met peper en zout.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!