Zuurkoolschotel met appel en kaneel
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Winter

Ingrediënten

500 g half-om-halfgehakt
500 g zuurkool
2 appels (geschild in stukjes)
100 g rozijnen (geweld in lauwwarm water)
2 theelepels kaneelpoeder
100 g paneermeel
600 g puree van aardappels (eigenheimer)

Bereidingswijze

Zet de oven op 180 °C. Roer een theelepel kaneel door de puree. Strooi wat peper en zout over het gehakt en bak het rul.

Beboter een flinke ovenschaal. Nu maken we laagjes. Begin met een laagje puree, dan gehakt en dan de zuurkool met appelstukjes en rozijntjes. Van alles één derde, want we herhalen dit nog twee keer tot de schaal gevuld is. Bestrooi de bovenkant van de schotel met paneermeel.

Plaats de ovenschotel in de oven. Na ongeveer 20 minuten is deze klaar om te serveren.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!