Zuurkoolschotel met casselerrib, appel en rozijnen
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

4 plakken casselerrib van circa 1,5 cm
2 el boter
2 grote uien, in dikke plakken
2 elstar appels, geschild en in dikke plakken
50 g blanke rozijnen (sultana’s)
500 g zuurkool uit het vat
1 laurierblad
1 kruidnagel
5 jeneverbessen
witte peper en zout
2,5 dl witte wijn, riesling

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een grote hapjespan of vuurvaste aardewerken pot. Bak de plakken ui op zacht vuur lichtbruin. Leg de plakken appel, rozijnen en zuurkool erop. Hussel een beetje om en breng op smaak met peper en zout. Steek de specerijen tussen de zuurkool en giet de wijn erover. Laat de wijn aan de kook komen en de alcohol in een paar minuten verdampen. Leg de plakken casselerrib op de zuurkool en laat alles afgedekt in 20 minuten gaar stoven. Lekker met kruimig gekookte aardappels of puree.

er met rijst.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!