Zuurkoolsoep met casselerrib uit Tirol
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

200 g zuurkool
750 ml kippenbouillon
30 g boter
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels Franse mosterd
2 plakken casselerrib van ca. 1 cm dik, in reepjes
2 eetlepels peterselie
4 eetlepels slagroom

Bereidingswijze

Stap 1.
Spoel de zuurkool af, knijp hem uit en hak de zuurkool grof. Fruit de ui in de boter aan, voeg de mosterd toe en laat dit even meefruiten.

Stap 2.
Voeg de zuurkool en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes doorkoken.

Stap 3.
Voeg de room toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Doe op het laatst de reepjes casselerrib erbij. Serveer in ruime kommen en bestrooi met versgehakte peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!