Zuurkoolstamp met rookworst, appel en knolselderij
20-40 minuten
Bakken
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 100 g spekblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 75 g roomboter
  • 750 g zuurkool
  • 3 dl appelsap
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 6 witte peperkorrels
  • 3 Jonagold appels, in blokjes of plakjes
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 1 middelgrote knolselderij, 750 g, geschild en in stukken

Bereidingswijze

  1. Bak het spek en de ui in de roomboter totdat het glazig ziet.
  2. Voeg de zuurkool, het appelsap, de kruiden en twee van de gesneden appels toe. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes stoven.
  3. Verwijder de kruiden en maak het geheel af met een flinke eetlepel crème fraîche.
  4. Kook ondertussen de knolselderij in ruim water gaar met de appel. Giet het af en laat het goed uitlekken. Pureer het geheel met de staafmixer.
  5. Meng de zuurkool door de knolselderijpuree.
  6. Verwarm ondertussen de rookworst in 15 tot 20 minuten in een pannetje met heet water en serveer deze bij de stamppot met een flinke lik mosterd.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 440 KCAL (1850 KJ). EIWIT: 14 G. VET: 30 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!