Zwezerik met witte asperges
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g zwezerik, schoongemaakt
  • 150 g spekblokjes
  • 1 liter kalfsbouillon
  • Boter
  • Suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 takjes tijm
  • Tak rozemarijn
  • Peper en zout
  • 8 witte asperges, geschild
  • 100 g gemengde slablaadjes
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • Peterselie, bieslook, lente-ui en sjalot, gehakt

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en laat daarin de zwezerik 15 minuten garen.
  2. Laat de zwezerik in de bouillon afkoelen en verwijder zoveel mogelijk vliezen en pezen, zonder dat het vlees uit elkaar valt. Zet de zwezerik koel tot gebruik.
  3. Marineer de spekblokjes een half uur in een mengsel van 4 eetlepels olie, knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout. Laat ze uitlekken en bak de spekblokjes krokant.
  4. Blancheer de asperges met zout, 1 eetlepel boter en een schep suiker. Verdeel de zwezerik in stukjes, kruid ze met peper en zout en bebloem ze licht.
  5. Voeg 1 eetlepel boter toe aan het spekvet en laat dit uitbruisen. Bak hierin de zwezerik stukjes krokant.
  6. Schaaf de asperges in dunne repen.
  7. Meng de slablaadjes met de asperges en doe er naar smaak dressing bij van azijn, olie, mosterd, gehakte kruiden, lente- ui en sjalot.
  8. Verdeel dit over de borden. Leg in het midden de krokante zwezerik en verdeel de krokante spekjes eroverheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!