Recepten met rookworst

Zuurkool-stamppot-rookworst-LR-Proef-4-2019

Zuurkoolstamp met rookworst, appel en knolselderij

Hoofdgerecht
Varken
Herfst
Vlees
6 personen
Makkelijk
20-40 minuten
Bakken
Nederlands
Hete bliksem met rookworst

Hete bliksem met rookworst

Hoofdgerecht
Varken
Vlees
4 personen
Makkelijk
40-60 minuten
Koken
Nederlands
Doperwtjesstamp met gegrilde plakjes rookworst

Doperwtjesstamp met gegrilde plakjes rookworst

Hoofdgerecht
Varken
Kinderkeuken
Aardappelen, Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
20-40 minuten
Grill/Barbecue
Overig

Keurslager ambachtelijke rookworst

Van het selecteren van de grond- en hulpstoffen tot het mengen, stoppen en roken, rookworst maken is vakwerk. Rookworst wordt gemaakt van fijn gemalen vlees met specerijen en zout. Verreweg de meeste rookworsten worden gemaakt van varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beiden. Het vleesmengsel wordt in de meeste gevallen in een natuurdarm gestopt. De ambachtelijke worsten worden eerst even aangedroogd en daarna gerookt in een speciale rookkast. 

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  

    Worst 

     
  •  
  •