Wil je lekker en gevarieerd eten, maar het wel betaalbaar en gemakkelijk houden? Dan zijn panklare producten ideaal: dat vlees is al voorbereid door de Keurslager en kun je zó de pan in doen. Hieronder vindt je meer tips en budget recepten.

Voordelig variëren tips

Pas hoeveelheden af

Pas hoeveelheden af

Het voordeel van je vlees kopen bij de slager: je kunt precies de hoeveelheid krijgen die je wenst. De Keurslager geeft je graag een stukje vlees 'op maat'.

Kies voor panklare producten

Kies voor panklare producten

Worst, hamburgers, schnitzel, saucijzen en slavink: allemaal voorbereid vlees dat zó de pan in kan. Daarmee bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd.

Let op aanbiedingen

Let op aanbiedingen

Doe je voordeel met de wekelijkse aanbiedingen en Specials van de Keurslager!

Eén keer kopen, meerdere keren koken

Koop één keer een grotere hoeveelheid vlees en eet daar meerdere dagen van. Dat kun je op twee manieren doen: bereid een maaltijd voor meerdere dagen en, om te voorkomen dat je elke dag hetzelfde eet, vries je een deel in. Of koop een vleesproduct groots in en maak daar verschillende maaltijden mee. 

Onderstaande vleesproducten zijn ideaal om groots in te kopen:

Supervers gehakt… natuurlijk van de Keurslager

Supervers gehakt… natuurlijk van de Keurslager

Als de Keurslager liefkozend praat over de ‘Wolf’, dan bedoelt hij zijn grote gehaktmolen. Die staat achter in de worstmakerij. Hier draait hij meerdere keren per dag vers gehakt. 

De meest gangbare soorten zijn: rundergehakt, gemengd gehakt – ook wel bekend als half-om-half gehakt – en mager rundergehakt. Maar je kunt hem ook vragen om bijvoorbeeld lams- en kalfsgehakt. De samenstelling van gehaktproducten is gebonden aan wettelijke normen. De hoeveelheid vet bepaalt de kwaliteit. 

De ene schnitzel is de andere niet

De ene schnitzel is de andere niet

Ook voor een schnitzel geldt: vlees maakt het verschil. Zo snijdt de Keurslager zijn varkensschnitzels van de bovenbil. Dat levert de zachtste schnitzels op. Moeten er originele ‘Wiener schnitzels’ gesneden worden? Dan gebruikt hij kalfsfricandeau.

Het afsnijden gebeurt trouwens ‘met de draad mee’. Dat verklaart waarom een schnitzel tijdens de bereiding mooi plat in de pan blijft liggen. Vind je de botersmaak wat overheersend? Knijp dan wat citroen uit boven het vlees.

Hamburgers en speklappen

Hamburgers en speklappen

Over het algemeen wordt een speklap gezien als een dikmaker. Eigenlijk is de aanduiding ‘smaakmaker’ beter op z’n plaats. Welk gerecht ook, met spek krijgt het meer smaak. Tip: leg het lapje op de gril. Magerder kun je het niet klaarmaken.

Een hamburger valt altijd in de smaak! Net als een biefstuk wordt ook een hamburger gebakken naar wens van de eter: rood, medium of doorbakken. Hamburgervlees is wel wat vetter; het is afkomstig van de doorregen delen van de voorkant van het rund. De Keurslager voegt er alleen wat peper en zout aan toe.

Saucijs, het lekkerste eenpersoons worstje

Saucijs, het lekkerste eenpersoons worstje

Het verschil tussen saucijzen en verse worst? Een saucijs is een stukje van de verse worst. Precies genoeg voor één persoon. De samenstelling is hetzelfde: gemalen varkensvlees met kruiden verpakt in een varkensdarm. 

Budget recepten