Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip. Voor één schnitzel wordt 100 tot 150 gram vlees gesneden van 3 tot 5 mm dik. Het vlees wordt aan beide kanten geplet met een vleeshamer (of hakmes, deegroller of koekenpan). Doordat het vlees met de draad mee wordt gesneden, blijft de schnitzel tijdens de bereiding mooi plat in de pan liggen. 

Wat voor schnitzeltype ben jij?

Pittig, culy met flair, flamboyant of juist bourgondisch. Schnitzels zijn er in tal van soorten en smaken. Doe de check en ontdek wat bij jou past én maak kans op leuke prijzen. 

 

DE PERFECTE SCHNITZEL IN 5 STAPPEN

 

De perfecte schnitzel is zacht van binnen en krokant van buiten. Naast het juiste vlees is het paneren van groot belang. Het gaat in drie stappen en de juiste volgorde is belangrijk. Eerst gaat de schnitzel door de bloem, vervolgens wordt het bedekt met een losgeklopt ei en dan paneren (bij voorkeur met beschuitpaneermeel). 

1. Laat je Keurslager een stuk snijden van 100-150 gram en 3 tot 5 mm dik

2. Plet het vlees aan beide kanten of vraag ook dit aan je Keurslager

3. Haal het vlees door de bloem

4. Bedek helemaal met losgeklopt ei

5. Bedek goed met paneermeel

De traditionele schnitzel

Een echte klassieker en populair bij vele...

maar de ene schnitzel is de andere niet. Wil je een écht lekkere schnitzel dan is goed vlees en de juiste bereiding het recept om verschil te maken. 

1. Leg het vlees tussen twee stukjes huishoudfolie en sla het vlees met een vleeshamer, deegroller of pan plat tot een dikte van 3 tot 5 mm. Of vraag je Keurslager om dit te doen. 

2. Meng -voor de luchtigheid- het mineraalwater met de eieren en klop het mengsel los. 

3. Bestrooi de platgeslagen varkenslapjes met zout, haal de varkenslapjes door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. 

4. Haal de schnitzels door het ei en zorg dat ze helemaal met ei bedekt zijn. 

5. Haal de schnitzels door het paneermeel. Druk dit licht aan tot het vlees goed bedekt is met paneermeel. 

6. Verhit de olie in een pan tot 180 graden. 

7. Bak de schnitzels hierin. Houd ze in beweging, zodat ze mooi souffleren (luchtig worden). 

Ontdek de veelzijdigheid van de schnitzel

Kalfsschnitzels met bloemkoolrijst en zoetzure saus

Hoofdgerecht
Kalf
Winter
Vlees
4 personen
Gemiddeld
20-40 minuten
Bakken
Overig

Kalkoenschnitzel met parmaham en verse pesto

Hoofdgerecht
Kalkoen, Varken
Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Bakken
Italiaans

Runderschnitzel gevuld met pancetta en courgette

Hoofdgerecht
Rund
Onbekend
Groenten, Vlees
4 personen
Gemiddeld
0-20 minuten
Bakken, Blancheren
Overig