Barbecueën heeft misschien niet het meest gezonde imago, maar dat is eigenlijk onterecht. Want er komt vrijwel geen boter, vet of olie aan te pas. En als je kiest voor de meer magere vleessoorten, zoals kipfilet, biefstuk of entrecote, dan ben je helemaal goed bezig.

Een andere saus

Het zijn vaak de saus en broodjes die het barbecueën wat minder gezond maken. Maar het is wel lekker en met mate kan er een heleboel!

In plaats van de standaard sauzen, kun je ook kiezen voor een andersoortige dressing. Bijvoorbeeld één op basis van olijfolie. Die wordt algemeen gezien als een van de gezondste vetten. De Keurslager maakt sauzen ook zoveel mogelijk zelf. Zo weet je precies wat erin zit en krijg je gegarandeerd de lekkerste smaak. 

Of maak zelf eens een yoghurtdressing. Laat je inspireren door één van de recepten hiernaast!

Wil je toch iets anders? Beleg je stokbrood dan eens met een lekkere humus, pesto of zelfgemaakte salsa. Makkelijk zelf te maken en ook heel lekker! En natuurlijk mag een frisse salade bij de barbecue niet ontbreken.

Groentevariaties

Groentetips van de Keurslager? Natuurlijk! Want een barbecue is, behalve vlees, niet compleet zonder een lekkere groente- of fruitgarnituur.

Voorkom verbranding

Bij een gezonde barbecue is het vooral belangrijk om je vlees niet te laten verbranden. Koop je gemarineerd vlees bij je Keurslager? Informeer naar wat voor rub of marinade erop zit. En vraag hem om advies: hoe voorkom je dat de suikers in de marinade aanbranden?

Tips:

  • Gaar het vlees op matig / laag vuur voor door kort te grillen
  • Houd het vlees in beweging
  • Ga het vlees niet lostrekken van het rooster; het laat vanzelf los als het gaar is en dan kun je het omdraaien