Hartstikke leuk: voor de hele buurt, klas of het hockey- of voetbalteam een barbecue organiseren. Maar hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Je Keurslager helpt je er een fantastisch feest van te maken! 

Organisatie & planning

De voorbereiding

De voorbereiding

  • Zorg voor een partytent, zodat regen niet meteen roet in het eten gooit. Vaak kan je Keurslager je daar ook aan helpen. 
  • Plaats de barbecue uit de wind, op een stabiele ondergrond.
  • Hygiëne is een belangrijk aandachtspunt. Houd rauw vlees goed gekoeld tot kort voor gebruik. Je kunt beter regelmatig een nieuwe portie vlees aanvoeren dan al het vlees in één keer uitstallen.
  • Grotere stukken vlees zoals kippenbouten en spareribs, kun je voorgegaard kopen bij de Keurslager. Veilig en gemakkelijk!
Tijdens en na de barbecue

Tijdens en na de barbecue

  • Dep gemarineerd vlees van tevoren droog met keukenpapier.
  • Houd rauw vlees en keukengerei dat wordt gebruikt voor rauw vlees, uit de buurt van bereid vlees, salades, stokbrood en ander eten dat niet verder wordt verhit.
  • In een groter gezelschap is het handig om een paar mensen aan te wijzen als ‘grillmaster’. Dat voorkomt dat vlees op de grill wordt ‘vergeten’ of juist niet lang genoeg de tijd krijgt.
  • Is er op het eind van het feest vlees over? Vlees dat al uit de koeling is geweest, kun je het beste direct op de barbecue garen. Na bereiding kun je het nog één of twee dagen bewaren in de koelkast. 

BBQ checklist: wat heb je nodig

Barbecues / grillplaten en brandstof

Barbecues / grillplaten en brandstof

Een traditionele houtskoolbarbecue geeft het echte barbecuegevoel, maar grillen op gas is wel heel praktisch. Vanaf 10 personen heb je in elk geval een flinke barbecue nodig. Je Keurslager geeft graag advies. Veel Keurslagers lenen ook barbecues uit. 

Barbecue gereedschap

Barbecue gereedschap

Denk aan isolerende handschoenen, een vleestang, eventueel een vleesthermometer (voor dikkere stukken vlees), een staalborstel om je rooster mee schoon te maken, een (leren) schort, snijplank en zo nodig een scherp vleesmes. 

Voor de veiligheid

Voor de veiligheid

Zorg dat je in ieder geval een emmer met water en plantenspuit (houtskoolbarbecue) of blusdeken (gasbarbecue) hebt klaar staan. 

Voldoende eten, drinken en eetgerei

Voldoende eten, drinken en eetgerei

Uiteraard heb je genoeg borden, bestek, glazen en servetten nodig. Maar hoeveel eten kun je het beste rekenen per persoon? 

Recepten voor groot gezelschap

Spaanse spies met chorizo-mayonaise

Tussengerecht
Varken
Barbecue
Vlees
4 personen
40-60 minuten
Grill/Barbecue
Spaans

Hamburgers met chutney en geitenkaas

Hoofdgerecht
Rund
Barbecue
Vlees
4 personen
20-40 minuten
Grill/Barbecue
Nederlands
Maak het jezelf gemakkelijk

Maak het jezelf gemakkelijk

Je Keurslager denkt graag mee over een barbecuepakket met verschillende vleessoorten dat past bij het gezelschap en het budget. Ook kan hij verschillende soorten salades en sauzen bijleveren. Bestel je vlees en salades op tijd, dan weet je zeker dat alles op tijd geleverd kan worden. 
 

Helemaal uit handen

En wil je de barbecue helemaal uitbesteden? Veel Keurslagers verzorgen ook een compleet barbecuefeest voor grote groepen. Van eenvoudig tot exclusief. Vraag jouw Keurslager gerust eens naar de mogelijkheden.